Ambassade van België in Ethiopië
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

 

!! Wijziging van de visumaanvraagprocedure - nieuw visumaanvraagcentrum

 

TLS is aangesteld als de nieuwe partner van de Ambassade van België voor het het indienen van uw visumaanvraag voor uw reis naar België en Luxemburg. Woensdag 8 september zal de laatste dag zijn dat u uw visumaanvraag bij VFS kunt inleveren. Vanaf woensdag 15 september 2021 zal TLS uw visumaanvraag behandelen.

Alle informatie over de nieuwe procedure voor uw visumaanvraag vindt u hier: https://visas-be.tlscontact.com/visa/et/etADD2be/home . Deze website bevat alle informatie over de soorten visa, de procedures en details over het indienen van uw visumaanvraag. Visumaanvragers wordt ten zeerste aangeraden alle onderdelen van deze website zorgvuldig door te lezen.

Het TLS visumaanvraagcentrum zal tot open zijn van maandag tot en met vrijdag, van 08:00 tot 14:30.  U kunt hier een afspraak maken: https://visas-be.tlscontact.com/visa/et/etADD2be/info  

In overeenstemming met de Europese aanbevelingen en de beslissing van de Belgische autoriteiten om niet-essentiële reizen naar België te beperken voor reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, zal TLScontact in deze gevallen  enkel visumaanvragen voor essentiële reizen kunnen aanvaarden. Alle andere categorieën van niet-gevaccineerde reizigers zullen tot nader order geen visumaanvragen kunnen indienen. U kunt de lijst van reisdoelen die als essentieel worden beschouwd hier vinden. Volledig gevaccineerde reizigers kunnen voor alle visumcategorieën een aanvraag indienen

Het Visumaanvraagcentrum van TLS is te vinden op het volgende adres: 6e verdieping Intercontinental Addis Hotel New business complex building, Kazanchis area, Addis Abeba, Ethiopië

 

ACTIVITEITEN VISUMSECTIE AMBASSADE VAN BELGIË IN ADDIS ABEBA

Gelieve er rekening mee te houden dat het bezitten van een geldig visum niet betekent dat u automatisch het Belgisch grondgebied mag betreden. De ultieme beslissing hierover ligt bij de grenscontrole en zal afhankelijk zijn van de op dat moment geldende maatregelen.

Onderdanen van niet-EU landen die niet visumplichtig zijn of personen die reizen met een visum uitgereikt vóór 18 maart 2020, moeten reizen met een attest van essentiële reis. Dit attest kan bij de Ambassade aangevraagd worden.

Om uw visumaanvraag in te dienen, dient u een afspraak te maken met de externe dienstverlener voor visums, TLS(https://visas-be.tlscontact.com/visa/et/etADD2be/home). Nieuw adres: 6e verdieping Intercontinental Addis Hotel New business complex building, Kazanchis area, Addis Abeba, Ethiopië

Voor u naar het TLS Application Center gaat, dient u uw aanvraagformulier online in te vullen via https://visaonweb.diplomatie.be/.

Houders van diplomatieke- of dienstpaspoorten die op officiële missie vertrekken en familieleden van EU-burgers zijn steeds welkom om hun aanvraag in te dienen bij de Belgische Ambassade zelf. Openingsuren: Maandag tot donderdag, 9u tot 12u, na afspraak.

Wie kan een visumaanvraag voor België of Luxemburg indienen in Addis Abeba:

  • Ethiopische onderdanen
  • Buitenlandse onderdanen die resident zijn in Ethiopië
  • Onderdanen van Djibouti die een visum langverblijf (type D) wensen aan te vragen
  • Eritrese vluchtelingen die als dusdanig geregistreerd zijn in Ethiopië. Opgelet: om een visumaanvraag te kunnen indienen dienen zij te beschikken over een Eritrees paspoort of een ‘Emergency Travel Document’ (ETD) die door het Ethiopische Agency for Refugee and Returnee Affairs (ARRA) wordt uitgereikt aan vluchtelingen die geregistreerd zijn bij UNHCR.
  • Eritreeërs die resident zijn in Soedan

Andere categorieën dienen hun visumaanvraag in bij de respectievelijk bevoegde Ambassades of Consulaten. Onder anderen:

  • Onderdanen van Djibouti die een visum C wensen aan te vragen, dienen zich te wenden tot de Franse Ambassade in Djibouti
  • Familieleden van Somalische vluchtelingen en subsidiair beschermden in België, dienen zich te wenden tot de externe dienstverlener TLS in Nairobi (Kenia)

Aanvragers voor een visum lang verblijf (D-visum) dienen onder andere een medisch certificaat voor te leggen. De Ambassade van België erkent certificaten van de volgende medische centra: