Ambassade van België in Ethiopië
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

De Belgische Ambassade in Addis Abeba deelt mee dat de procedure voor het aanvragen van een visum sinds 12 november 2018 via de externe dienstverlener VFS Global Services verloopt.

Alle informatie over de nieuwe procedure voor België en Luxemburg vindt u op de website www.vfsglobal.com/belgium/ethiopia/index.html of per telefoon +251 960437204.

Voor dat u naar het VFS Application Centrum gaat, vergeet niet uw aanvraagformulier online in te vullen: https://visaonweb.diplomatie.be/

Adres van het VFS Application Centrum: Morning Starr Mall, 3de verdieping, Bole Medhanialem, Addis Abeba.

Werkuren van het VFS Application Centrum: maandag tot vrijdag, 8u - 15u (zonder afspraak).

Houders van diplomatieke- of dienspaspoorten die op officiële missie vertrekken zijn steeds welkom om hun aanvraag in te dienen bij de Belgische Ambassade. Werkuren: maandag tot donderdag, 9u - 12u en 14u - 17u; vrijdag 9u - 12u. 

Familieleden van van Somalische vluchtelingen en subsidiair beschermden worden sinds1 januari 2019 verplicht hun aanvraag bij dienstverlener TLS in Nairobi (Kenya) in te dienen.

Aanvragers voor een visum lang verblijf (D-visum) dienen onder andere een medisch certificaat voor te leggen. De Ambassade van België erkent certificaten van de volgende medische centra: