Ambassade van België in Ethiopië
Home Ambassade in Addis Abeba

Ambassade in Addis Abeba

> Adres en openingsuren

> In geval van nood

> Wie doet wat?

> Rechtsgebied

 

Aanwerving van een Universitair operationeel assistent(e) – Diplomatieke sector

1. TYPE POSITIE: Contractueel – één jaar

De Ambassade van België in Addis Abeba werft één (1) operationeel assistent(e) van universitair niveau aan ter ondersteuning van de politieke en economische secties. De assistent zal ook de consulaire en administratieve secties bijstaan.

2. WIJ ZIJN

De Ambassade van België in Addis Abeba vertegenwoordigt België in Ethiopië, Djibouti, bij de Afrikaanse Unie (AU), de Intergouvernementele Autoriteit in Ontwikkeling (IGAD), en de Verenigde Naties Economische Commissie voor Afrika (UNECA).

3. FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als assistent(e) in de vermelde relevante secties, zult u regelmatig en grondige rapportage doen over ontwikkelingen in de politiek, maatschappij, economie en handel. U analyseert relevante informatie via de media, door contacten met partners en andere voor handen zijnde middelen. U zult bijdrages leveren aan het schrijven en updaten van de periodieke rapporten van de post. U zult deelnemen aan en rapporteren over vergaderingen, briefings, conferenties en seminaries. U zult het posthoofd en de diplomaten bijstaan waar nodig in de domeinen die u worden toevertrouwd. U zult helpen bij de organisatie van interne en externe vergaderingen of evenementen in de sectoren van de handel, publieke diplomatie of ontwikkelingssamenwerking. U zult de belangen van België, haar onderdanen en bedrijven helpen verdedigen en promoten.

4. VEREISTE NIVEAU

Master diploma

5. VEREISTE ALGEMENE GEDRAGSCOMPETENTIES

 • U werkt graag en goed in teamverband en bent bereid waar nodig ondersteuning te bieden in de verschillende domeinen waarin de Ambassade werkt;
 • U bent servicegericht (interne en externe gebruikers) en bent in staat aan een hoog tempo te werken;
 • U bent respectvol;
 • U bent eerlijk, betrouwbaar en loyaal;
 • U bent flexibel en proactief.

6. VEREISTE KENNIS EN TECHNISCHE COMPETENTIES

 • Talen: U spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en/of Frans (kandidaten die NL of FR als moedertaal hebben, hebben de voorkeur). U heeft een gevorderde orale en schriftelijke beheersing van het Engels;
 • U hebt uitstekende ICT vaardigheden (Outlook, Excel, Word, PowerPoint);
 • U hebt uitstekende schriftelijke en orale vaardigheden;
 • U beschikt over een analytisch geest en beoordelingsvermogen om de Belgische belangen te ondersteunen.

7. WIJ BIEDEN U

Een maandelijks brutosalaris van 60.000 ETB.

Een contract van één jaar, met een proefperiode van 45 dagen.

De indiensttreding is afhankelijk van interne administratieve procedures, maar is voor zo snel als mogelijk.

8. BELANGRIJKE OPMERKINGEN

 • Kandidaten moeten over het juiste visa, statuut of werkvergunning beschikken om legaal te kunnen werken in Ethiopië.
 • Lokaal gerekruteerde medewerkers van de Belgische Ambassade zijn onderworpen aan de lokale, Ethiopische arbeidswetgeving.

9. UW KANDIDAATSTELLING

Lees volgende instructies nauwkeurig zodat uw sollicitatie zeker goed wordt ontvangen en kan worden verwerkt.

Kandidaten sturen (1) een netjes gelay-oute motivatiebrief in het Engels van niet meer dan 250 woorden waarin u uitlegt waarom u de meest geschikte kandidaat bent voor de positie; (2) uw meeste recente cv in het Engels; en (3) een kopie van uw meest relevante universitaire diploma(‘s) naar:  AddisAbaba@diplobel.fed.be.

U stuurt uw kandidatuur met bijlagen op in één enkele e-mail, met als onderwerp “UW NAAM / recruitment”. Sollicitaties kunnen enkel aanvaard worden via e-mail.

De deadline voor uw kandidatuur is woensdag 11 september 2019 (einde van de werkdag). Sollicitaties die wij ontvangen na deze datum zullen niet in aanmerking komen.

Geselecteerd kandidaten zullen worden uitgenodigd voor een geschreven test en interview op de Ambassade van België in Addis Abeba voor het einde van september.

Voor meer informatie : Deirdre.Gouwy@diplobel.fed.be